Tennisvereniging Mallumse Molen

Eibergen, daar moet je gespeeld hebben!

EIBERGEN - Tennisvereniging TV Mallumse Molen zal banen moeten afstoten om het hoofd boven water te houden. Ook moet de club meer jonge leden zien binnen te halen en ze vervolgens behouden.

André Scheffers 30-10-18, 08:13

Wie deze zondagmorgen het tennispark in Eibergen oploopt krijgt niet meteen de indruk dat het hier om een vereniging gaat die de door de jaren heen van 640 leden in de hoogtijdagen naar 261 op dit moment is gekrompen. Het huidige bestuur onder leiding van voorzitter Paul Jonker is een tijdje geleden begonnen met een inventarisatie van punten die om maatregelen vragen. ,,Dat zijn in de eerste plaats de banen", geeft Jonker aan. ,,We hebben er zeven en dat zijn er een paar te veel voor nog geen driehonderd leden. Verder loopt de aanwas van jeugd achter en  zijn meer dertigers en veertigers ook zeer welkom. Daarnaast zoeken we hier op de Bijenkamp naar samenwerking met andere sportverenigingen. Daar zullen we naartoe moeten, willen we hier nog jarenlang met plezier op de Bijenkamp kunnen tennissen. We pleiten voor een koepel, om als sportverenigingen echt wat voor elkaar te kunnen betekenen. Dat komt elke vereniging ten goede. Niet alleen TV Mallumse Molen.

Toernooileider Hilde Weerman meldt 164 deelnemers aan het Najaarstoernooi deze week bij Mallumse Molen. Een mooi aantal dat al een tijd stabiel is dankzij goede contacten met de collega-verenigingen in de omtrek, geeft ze aan. Toen de club in de jaren 90 nog ruim zeshonderd leden telde, waren alle zeven banen hard nodig. Volgens de maatstaf van de KNLTB, één baan per honderd leden, zouden de Eibergse tennissers momenteel aan drie banen genoeg hebben. Dat is echter te rigoureus, geeft bestuurslid Jeroen Bennink aan. We willen twee banen afstoten en daaraan een andere invulling geven. Want ze simpelweg niet meer gebruiken, werkt verpaupering in de hand. Ze aanhouden en onderhouden kan niet meer uit met ruim 260 leden. We hebben ze er liggen en we zoeken nu naar een vorm van exploitatie van die ruimte op ons park.

Lees hier het gehele artikel uit de Tubantia.

Activiteitenkalender

November 2018
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Sponsors

Eet-Feestcafé de Klok

Logo AssurantiekantoorWormgoor

AssurantiekantoorWormgoor